Alle Nieuws-berichten

|

Lieve vrienden van DraMare,

Het is alweer even geleden dat jullie een update ontvingen van DraMare. De laatste keer was voor het bezoek van Helen en Thandi aan Nederland. Ze zijn hier december / januari geweest en het was een goede tijd. Ze hebben genoten en we hebben ze kunnen verwennen.

Verder hebben we met Helen plannen kunnen maken in verband met het ontwikkelen van het eerste gedeelte van het Family Project. (zie deel 2)

Een onverwachte reis!

Het opzetten van dit project is een hele onderneming. Nu komt alles opeens in een stroomversnelling. Helen is inmiddels afgestudeerd Social Worker. En nu zijn er 3 kleine kindjes bij haar geplaatst vanuit een crisissituatie. (daarnaast nog 1 die binnenkort ook komt en nog een jongetje die in het weekend vaak komt logeren).

Ik was even aan het kijken om met Peter mee te gaan op een reisje. En zag dat ik volgende week helemaal geen les hoef te geven. Ik kon een ticket boeken van de mileages van Peter (het voordeel van al die vlieguren) en toen was de beslissing snel genomen.

Ik vertrek op 14 juni en kom 24 juni terug.

Wat zijn de plannen?

Geen voorstellingen deze keer. Vooral praktische hulp bieden (de nachten schijnen nogal hectisch te zijn….) en verder samen met Helen verder gaan om de organisatie vorm te geven.

Wonderen zijn de wereld niet uit….

Helen direct al een vervoersprobleem, omdat ze maar plek had voor 2 personen in haar “bakkie” en 3 dagen later stond er een prachtige combi voor deur die ze 2 jaar mag gebruiken, alle verzekeringen en onderhoud inclusief!

Hopelijk zullen jullie de komende tijd voor mij bidden, respectievelijk aan me denken (al naar gelang je overtuiging….))

Ik zal jullie op de hoogte houden als ik de kans krijg. Als jullie niets horen ben ik in de weer met babyvoeding, luiers en troostende liedjes en woordjes. Dan horen jullie alles als ik weer thuis ben. Morgen nog school, dan inpakken en gedag zeggen, want tja, dat blijft altijd een lastige zaak, dat afscheid nemen, zowel daar als hier…..

Plan Family Project  (korte versie)

We willen een crisishuis neerzetten voor de eerste opvang van kinderen. Daaromheen kleine ‘gezinshuisjes’, waar zorgvuldig gekozen lokale (pleeg) moeders maximaal 6 kinderen opvoeden als hun eigen kinderen. Vanuit het crisishuis krijgen ze ondersteuning, training en medische hulp.

Ook komt er in het crisishuis voor de vrouwen een mogelijkheid om dmv een micro-krediet geld te verdienen met het vervaardigen van crafts die verkocht worden door de Stichting.  Daarbij willen we ook een schooltje voor peuters en kinderopvang voor kleintjes opzetten.

Naast het crisishuis is / komt er een savehouse, dit huis ligt verder weg van de sloppenwijk en is bedoeld voor (crisis) opvang van kinderen in bedreigende situaties. Dit wordt momenteel gerealiseerd bij Helen Williams, social worker.

Betrokkenheid van Nederlandse jongeren en volwassenen vinden we heel belangrijk. Het bouwt mensen enorm op om een vrijwilligersreis te maken en zo te ervaren wat je kunt betekenen voor anderen. En natuurlijk ook om erachter te komen wat een rijkdom wij hier vaak hebben en dat het ook heel anders kan.

Dramare wil groepen jongeren en volwassenen vanuit Nederland begeleiden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat kan zijn in de bouw, de zorg, het onderwijs en de creatieve sector. Zo kunnen mensen van hier vanuit hun eigen talent een bijdrage leveren aan de toekomst  van kansarme kinderen en jongeren.

Verder willen we mensen die wel willen bijdragen maar niet willen of kunnen reizen vragen om een of meer kinderen te sponsoren.

Wat hebben we al:

•          Lokale contacten

•          Social workers  / coördinatie

•          Locaties

•          Potentiele pleegmoeders

•          Bescheiden beginkapitaal

•          Begeleiders van groepen / vrijwilligers

•          Vrijwilligers (deels)

•          Registraties en bouwvergunningen (deels al geregeld)

Wat hebben we nog nodig:

•          Fondsen tbv de bouw

•          Vervoer ter plekke tbv de moeders en kinderen

•          Micro-krediet voor de opzet van de crafts verkoop

•          Fondsen ten behoeve van de betaling van social workers en coördinatoren

•          Fondsen voor de eerste levensbehoefte van de kinderen en de moeders

•          Meer vrijwilligers en wervers van vrijwilligers