Alle Nieuws-berichten

|

NIEUWSBRIEF DraMare NOVEMBER 2012 nr. 3

Lieve vrienden van DraMare,

We hebben heel goed nieuws! We krijgen bezoek uit Afrika! Zoals jullie waarschijnlijk weten, zijn we vooral betrokken bij een bepaald project bij Kaapstad, Inside Out genaamd. Een van onze eerst reizen hebben we een kindje, Thandi, dat op straat was gevonden, naar een kindertehuis gebracht. Op onze volgende reis hebben we Thandi opnieuw bezocht. Het ging heel slecht met haar, ze was helemaal grauw en trok haar haartjes uit haar hoofdje. Uiteindelijk hebben we Helen, de projectleidster, ondersteund zodat zij de kleine Thandi op kon vangen. Samen met andere sponsors is ze zo in staat geweest om Thandi de liefde en de zorg te geven die ze zo hard nodig had. Inmiddels is Thandi een stralende kleuter. Helen heeft haar kunnen adopteren. Helen heeft de afgelopen 5 jaar haar studie Social Work gedaan. En daarnaast Thandi opgevoed en met vallen en opstaan het project draaiende gehouden. Nu is het tijd voor vakantie, dus hebben we besloten ze naar Nederland te halen. Samen met een groep Amerikanen. Naast heerlijk vakantie vieren komen ze ook voor sponsor gerichte activiteiten. Thandi komt als een soort wandelend voorbeeld van Hoop. Een baby waar geen hoop voor was, die met liefde en zorg en support vanuit Nederland nu een toekomst heeft.

Op 7 december komen ze aan.

Graag willen we Helen en Thandi aan jullie voorstellen. Veel van jullie zijn nauw betrokken bij het werk in Afrika en we hopen dat jullie het een mooie gelegenheid vinden voor kennismaking en ontmoeting. We mogen gebruik maken aula van het Groenhorst College, Tjalk 25-58
8232 MB Lelystad. (Heel hartelijk dank daarvoor…)

De datum is zondagmiddag 16 december om …. De precieze tijd horen jullie nog!

We hopen jullie dan te kunnen ontmoeten. De opening van de bijeenkomst zal worden gedaan door Meta Jacobs, wethouder van de Gemeente Lelystad. Vervolgens zal Helen iets vertellen over het werk in Afrika en de betekenis van de support uit Nederland. Verder zal er een kort programma zijn met een ‘dramatische’ bijdrage.

Daarnaast zal er een veiling zijn. Een ieder die iets heeft wat geveild mag worden wordt verzocht om dat even te melden via de mail. En om het uiteraard de 16e mee te nemen. Op de middag zelf zal er een veilingmeester aanwezig zijn om e.e.a. te veilen. (neem dus een goed gevulde portemonnee mee, een toezegging tekenen kan ook…)

En verder hopen we er een gezellige ontmoeting van te maken met een hapje en een drankje.

NB: hebben jullie nog een (last minute) idee voor een sponsoractiviteit bij je werk, op je school of bij je kerk of vereniging? Laat het graag weten en we kijken wat de mogelijkheden zijn, eventueel met voorstelling!

Namens DraMare, hartelijke groet,

Emilie