Alle Blog-berichten

|

Vandaag hadden we vooral een drukke ochtend. We zijn naar een basisschool in Philadelphia geweest waar wel 800 kinderen op zitten uit een krottenwijk en van boerderijen uit de omgeving. Daar heerst ook ontzettend veel armoede en is veel sprake van misbruik en mishandeling van kinderen.

Eerst hebben we voor de kinderen van 6-9 ons sokpoppen-stuk gespeeld, bij elke nieuwe pop gilde ze weer van plezier! Nog nooit zoiets gezien… We hebben weer verteld hoe speciaal ze zijn. Daarna voor de kinderen van 9- 13 jaar het jongerenstuk gespeeld. De kinderen vooraan leken ons misschien een beetje te jong maar er zat een meisje vooraan die nogal reageerde op het spel. Achteraf hoorde we dat het meisje echt het leven leidt uit onze voorstelling… best heel heftig…

Vanmiddag lunch met vrouwen die we inmiddels goed kennen, deze vrouwen helpen vaak met eten uitdelen en tweedehands kleding verzamelen.

Vanavond een echte Afrikaans maal; Cozmo heeft traditioneel voor ons gekookt, Miliepap met lamsvlees in een soort soep op groente. En dan met je handen eten. We hebben echt heerlijk gegeten!! Nu allemaal een beetje uitgeput van het volle programma… en morgen weer vroeg aan de slag dus snel naar bed!