Alle Blog-berichten

|

Vandaag alweer de laatste dag hier, morgen gaan we weer een lange tocht maken… Het was weer geweldig vandaag. Maar eerst gisteren ;-) !

Gisteren hebben we verschillende projecten bezocht, er gebeuren hier gelukkig ook veel goede dingen voor de mensen uit de omgeving dat geeft hoop.  Er is een onder andere een kunstproject en dat is erg goed geregeld, de kunstenaars (allemaal San/ bush people) krijgen een eerlijk percentage van de opbrengst en het leven is redelijk voor ze. Daarnaast is er een taalproject; hun taal wordt op schrift gesteld en ze krijgen eigen boekjes, lesmateriaal en een bijbel. Dat betekent veel voor ze; ze worden volwaardig mens. De man die het project runt is oorspronkelijk een Nederlander maar heeft zich zo in de cultuur verdiept dat het hem even moeite kostte om te schakelen naar het Nederlands!

Vandaag hebben we eerst op een kleuterschool in Ghanzi de kinderen vermaakt met drama-spelletjes, ze vonden het geweldig!Daarna zijn we weer naar Grootlaagte geweest, we hadden via via een springkussen geregeld en de kleintjes vonden het heerlijk! Ze waren met veel te veel en sprongen allemaal op en over elkaar maar niemand klaagde!

Voor de grotere kinderen (8 tot ong. 13) hebben we onze andere voorstelling gespeeld en de ze hebben ademloos gekeken. En dat met een groep van ongeveer 170 gasten in een lokaaltje!! Het was heel bijzonder want er waren zelfs moeders uit de gemeenschap en zij identificeerden zich enorm met ons stuk; heel gaaf.

We hebben iets lekkers uitgedeeld en een stuk zeep (300 stuks); weer stralende gezichten! Ontzettend mooie tijd hier gehad. Afgesloten met Lee met een etentje en ook de afgelopen week geëvalueerd.  Wat een bijzondere dingen gebeuren hier!